Devroe neemt opmerkelijke beslissing bij Anderlecht ter ere van Sterchele

Devroe neemt opmerkelijke beslissing bij Anderlecht ter ere van Sterchele
Donderdag 21 juni 2018 - 19:45   I  

Niet alleen Marc Coucke verliet 'het zeetje' voor een avontuur in Brussel. Ook Luc Devroe verliet zijn beminde West-Vlaanderen voor de Belgische hoofdstad. En dat zal paars-wit geweten hebben, want Devroe drukt overal zijn stempel. Dat deed hij in Club Brugge en in KV Oostende en dat doet hij nu ook in Anderlecht.

Het was dit jaar exact tien jaar geleden dat François Sterchele het leven liet. Het overlijden heeft bij veel mensen diepen wonden achtergelaten en ook Devroe was erg aangedaan door het overlijden van de jonge voetballer. Devroe nam toen een drastische beslissing, die hij nu ook in Anderlecht zal nemen.

In elke ploeg waar Luc Devroe werkt is het verboden om met rugnummer 23 te spelen. Dat blijft namelijk voor altijd het rugnummer van Sterchele en dat wil Devroe ook zo houden. Bij Anderlecht speelt Franck Boeckx normaal met het nummer 23, maar hij moet zijn rugnummer nu inleveren. Hij krijgt het nummer één en moet dit seizoen de concurrentie aangaan met de jonge Thomas Didillon. Het rugnummer één is vrij, aangezien Matz Sels niet terugkeert naar Anderlecht.

Poll: Is dit een mooi gebaar van Devroe?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Devroe  I  Sterchele

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024