Eden Hazard onthult waarom hij geen Nederlands spreekt

Eden Hazard onthult waarom hij geen Nederlands spreekt
Donderdag 21 juni 2018 - 21:12   I  

Eden Hazard is nu al een tijdje de vaste kapitein van de Rode Duivels, maar opvallend genoeg is de aanvoerder van onze nationale ploeg de Nederlandse taal niet machtig. Een manco als kapitein van een schip, en dat beseft de sterspeler van Chelsea ook.

In een interview met Het Nieuwsblad praat Hazard over hoe de Rode Duivels onderling communiceren. “Als de trainer er is, dan praten we Engels omdat bijna iedereen Engels spreekt. Maar onder elkaar spreken we vooral Frans. Want de Nederlandstalige spelers kunnen allemaal Frans, maar de Franstaligen kunnen geen Nederlands. Totaal niet zelfs", lacht Hazard.

Zelf spreekt Hazard nauwelijks een woord Nederlands. "Dat is één van de enige dingen in mijn leven waarvan ik spijt heb, dat ik geen Nederlands spreek als speler van de nationale ploeg. Vooral als kapitein."

Geen tijd

"Hoe dat komt? Ik ben op jonge leeftijd naar Frankrijk vertrokken. En ja… Fransen zijn niet zo bezig met andere talen. (lacht) Ik kan het zelfs niet een beetje. Dat ik het nog kan leren? Ik heb daar geen tijd voor", knipoogt Hazard nog.

Poll: Vind jij dat Hazard Nederlands moet leren?

TAGS  I  Hazard  I  Rode Duivels

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024