Argentijnse media maakt Messi genadeloos met de grond gelijk

Argentijnse media maakt Messi genadeloos met de grond gelijk
Vrijdag 22 juni 2018 - 08:40   I  

Lionel Messi en de Argentijnse nationale ploeg kende een absolute nachtmerrie gisteren op het WK. Kroatië was met 3-0 te sterk en de uitschakeling dreigt voor bondscoach Sampaoli en de zijne. De Argentijnse media maakt superster Lionel Messi dan ook genadeloos met de grond gelijk.

In de Argentijnse krant Clarin prijkt de titel: “Argentinië en de WK-chaos.” Niet enkel doelman Caballero krijgt ervan langs maar ook sterspeler Messi wordt aangewezen als de schuldige van het fiasco. “Natuurlijk zou het al te makkelijk zijn alleen naar Caballero te wijzen. Want wat met Messi? Waar zat Leo? Wat is er mis met de kapitein? Waarom begon hij zich pas een beetje met de zaken te bemoeien na de flater van Willy, zonder ooit in de buurt te komen van zijn beste niveau?”, aldus Clarin.

Ook sportkrant Ole is hard in zijn oordeel. “Je kan in een historische chaos belanden. Je kan zo apathisch zijn. Je kan gewoon de bal niet willen. Je kan een van de pijnlijkste goals uit de WK-geschiedenis incasseren. Je kan ook de allerbeste op z’n allerslechtst zien spelen. Argentinië verloor niet alleen zwaar van Kroatië en staat op de rand van de uitschakeling, het is ook het einde van een cyclus”, wordt de toonaangevende sportkrant geciteerd door HLN.

3/10 voor Messi

Messi krijgt van Ole een schaamtelijke 3/10. “Nooit de leider die we nodig hadden, zowel collectief als individueel nergens. Grote ontgoocheling”, klinkt het genadeloos hard. “Onze nationale ploeg weet niet hoe om te gaan met frustraties. Messi in het bijzonder. Zowel voor als na die flater toonde hij niet de grinta om de ploeg bij de hand te pakken. Hij vond z’n plaats op het veld niet en er was niet de minste connectie met de collega’s, ook niet met de invallers Pavon, Higuain of Dybala”, aldus Ole.

Poll: Is de kritiek op Messi terecht?

TAGS  I  Messi  I  Argentinie  I  Sampaoli  I  WK

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024