Martinez bereidt wijziging in elftal voor: "Mertens eruit, Fellaini in de ploeg"

Martinez bereidt wijziging in elftal voor:
Vrijdag 22 juni 2018 - 08:45   I   door Fabian Morren

Dries Mertens heeft onder Roberto Martinez een vaste basisplaats afgedwongen. Hij brak ook de wedstrijd tegen Panama open. Toch wordt verwacht dat hij straks uit het elftal zal verdwijnen op het WK. Dat schrijft Stephan Keygnaert, chef voetbal van Het Laatste Nieuws.

"Roberto Martínez beseft dat hij, misschien nog niet tegen Engeland maar dan toch vanaf de knock-outfase, zijn middenveld zal moeten versterken", aldus Keygnaert. "De bondscoach speelt daarbij met verschillende ideeën, waarbij het inbrengen van Marouane Fellaini een geliefde optie is - Martínez en de staf zijn bezig om Fellaini op training voor te bereiden op een cruciale rol vroeg of laat in dit toernooi."

Fellaini erin en Mertens eruit. Daar lijkt het op uit te draaien. "De middenvelder van Manchester United is nog zo'n speler met een 'internal force' - de reden waarom hij hoog aangeschreven staat bij José Mourinho. Het doorschuiven van De Bruyne zou in zo'n scenario ten koste kunnen gaan van Mertens."

Blijven scoren

Een groot probleem dus voor Mertens. Er zou nog één ontsnappingsroute zijn. "Tenzij Mertens ook voor dít probleem zélf komt aandraven met een oplossing... Nog zo'n prestatie als tegen Panama, nog een paar van die goals, zullen Martínez, die spelers in vorm niet snel wil slachtofferen, verplichten om het defensieve evenwicht te bewaren mét Mertens in het elftal."

Poll: Vind jij dit een goede zet tegen sterkere tegenstanders?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Mertens  I  Martinez

zondag 10 december 2023

zaterdag 9 december 2023

vrijdag 8 december 2023

donderdag 7 december 2023