Transfermarkt LIVE: Japanse WK-spits naar België, toptransfers Club én RSCA

Transfermarkt LIVE: Japanse WK-spits naar België, toptransfers Club én RSCA
Vrijdag 22 juni 2018 - 23:20   I  

Het seizoen 2017-2018 behoort nog maar goed en wel tot het verleden, of de Belgische profclubs hervatten de trainingen alweer. Iedere club wil zijn transferhuiswerk zo snel mogelijk af hebben, en daarom zijn heel wat managers dezer dagen druk in de weer. Wie gaat er aan de haal met de meest begeerde Belgen en welke clubs pakken uit met een nobele onbekende? Je komt het dagelijks te weten in 'Transfermarkt LIVE'!

* Volgens Het Laatste Nieuws zou Yuya Osako op weg zijn naar de Jupiler Pro League. STVV, overgenomen door Japanners, worden al een tijdje gelinkt aan een WK-ganger en het zou nu dus gaan om de 28-jarige spits van FC Köln gaan.
 
* Zowel Siebe Schrijvers als Landry Dimata lieten zich vandaag al meteen opmerken bij Club Brugge en Anderlecht. Schrijvers scoorde vier keer tegen Heist en Dimata was goed voor het enige doelpunt tegen RWDM. Club en Anderlecht mogen dus al het beste verhopen en lijken toch wel elk al zeker van één toptransfer.
 
* Hirving Lozano kan na het WK een absolute toptransfer maken. Naar verluidt ziet Barcelona wel heil in de komst van de Mexicaanse aanvaller.

* DONE DEAL: Justin Kluivert is officieel van AS Roma. Kluivert tekent een contract voor vijf jaar in Rome en het transferbedrag kan oplopen tot 22,75 miljoen euro.

* DONE DEAL: AA Gent stelt plots twee nieuwe versterkingen voor. De 18-jarige Jari De Busser komt over van het failliete Lierse SK en de Egyptenaar Ahmed Mostafa wordt weggeplukt uit Petrojet.

* DONE DEAL: Anderlecht heeft verrassend doelman Boy de Jong een nieuw contract gegeven. Zijn contract liep eind deze maand af maar zal aldus nog minstens één seizoen bij paars-wit blijven.

* DONE DEAL: Beerschot WIlrijk heeft weer een nieuwe speler voorgesteld. De 20-jarige aanvaller Dante Vanzeir komt op huurbasis over van RC Genk.
 
* AA Gent vreest het vertrek van maar liefst zes (!) basisspelers. Samuel Kalu, Moses Simon, Thomas Foket, Esiti, Kalinic en Dylan Bronn lonken naar de uitgang.
 
 
* DONE DEAL: Doelman Nordin Jackers heeft zijn contract bij RC Genk tot 2021 verlengd.
 
* DONE DEAL: Phillip Cocu neemt afscheid van PSV. Cocu gaat voor een Turks avontuur bij Fenerbahçe. Mark van Bommel zal Cocu opvolgen.

* Anderlecht is zo goed als rond met Landry Dimata, maar paars-wit wil er nog een diepe spits bij. Devroe liet weten welke transfers het nog wil realiseren. "Het werk is nog niet klaar. De prioriteiten zijn nog twee centrale verdedigers en naast Dimata nog een diepe spits. 

* Afgelopen seizoen speelde Stéphane Badji op huurbasis bij Kayserispor in de Turkse competitie en maakte daar veel indruk. Zoveel dat het Turkse Bursaspor momenteel in vergevorderde onderhandelingen zit met Anderlecht. Paars-wit zou er zelf nog een flinke duit aan overhouden en Badji zou 700 000 euro gaan verdienen per jaar. Er ligt een contract van drie seizoenen klaar voor de Senegalees.

* Ook Mauricio Pochettino zag de Kroaat Ante Rebic schitteren gisteren en dat deed de flankspeler eigenlijk vorige wedstrijd tegen Nigeria ook al. De 24-jarige speler wordt deze zomer definitief overgenomen van Fiorentina door het Duitse Eintracht Frankfurt. Als het van Pochettino afhangt mag hij deze zomer al naar de Spurs verhuizen.

* Beerschot Wilrijk heeft de transfer van Jorn Vancamp wereldkundig gemaakt. De aanvaller tekent op het Kiel een contract voor vier seizoenen.

* Guillermo Ochoa is weer een uitstekend WK aan het keepen met Mexico. De sluitpost van Standard kan dan ook naar topclub Napoli en ziet naar verluidt een overgang wel zitten. “Wie wil nu niet in de Champions League spelen”, liet zaakwaarnemer Berlanga weten.

* Oostende wil maar liefst vijf (!) nieuwe spelers aantrekken. Bovenaan staat een derde doelman die de concurrentiestrijd met William Dutoit kan aangaan. Achterin ziet het naar Zinho Vanheusden en Wout Faes en ook op de linksbackpositie moet een nieuwe naam komen. Op het middenveld moet het vertrek van Franck Berrier nog worden opgevuld terwijl ook Leya Iseka op het lijstje staat.

* Landry Dimata is zo goed als zeker speler van Anderlecht. De 20-jarige topprioriteit van Marc Coucke traint alvast mee met de groep en enkel de details moeten nog afgewerkt worden.

* Club Brugge gaat binnenkort de transfer van Luan Peres wereldkundig maken. De 23-jarige Braziliaanse verdediger komt voor minder dan een miljoen over van Ponte Preta en is dus een straf koopje.

* Gisteren werd Olivier Deschacht gespot op de Bosuil, maar het is toch niet Antwerp dat in polepositie ligt om de routinier in te lijven. Zulte Waregem wil ook goede vriend Thomas Buffel binnenhalen en wil zo Deschacht overtuigen.

* Anderlecht is niet aan het onderhandelen met Zakaria Bakkali. Dat laat paars-wit zelf weten.

* Zinho Vanheusden is gewild bij de Belgische (top)clubs. De 18-jarige verdediger staat echter op een zucht van een transfer naar Oostende, dat meldt de Krant van West-Vlaanderen.

* Vier sterkhouders van Anderlecht wensen te vertrekken. Leander Dendoncker, Kara Mbodj, Isaac Thelin én Lukasz Teodorczyk willen weg, dat laat Luc Devroe weten.

* Anderlecht lijkt dan weer wel op Adrien Trebel te kunnen rekenen komend seizoen. “Bij Trebel heb ik het gevoel dat hij blijft”, laat Devroe weten aan Het Nieuwsblad.

Poll: Welke club stoot het verste door in Europa?

TAGS  I  AA Gent  I  RC Genk  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  Antwerp  I  KV Oostende  I  KV Mechelen

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024