'Diego Simeone maakt Messi, Caballero én Sampaoli volledig kapot'

'Diego Simeone maakt Messi, Caballero én Sampaoli volledig kapot'
Vrijdag 22 juni 2018 - 13:25   I  

De nederlaag van Argentinië tegen Kroatië is bijzonder hard aangekomen in het thuisland. Sommigen spreken zelfs van 'de schande van Zuid-Amerika' en dat is een mening die Atlético-coach én Argentijn Diego Simeone deelt.

Zo is er in de Spaanse pers een telefoongesprek gelekt tussen Diego Simeone en zijn assistent German Burgos en daarin was de Argentijn bijzonder hard voor Lionel Messi, Willy Caballero en bondscoach Jorge Sampaoli. Hij maakte de drie compleet kapot.

Zo zou hij gezegd hebben over Messi dat “hij een heel goede speler is omdat hij omringd wordt door andere fantastische voetballers" en hij zou zelfs Cristiano Ronaldo verkiezen boven Messi omdat Ronaldo een matige ploeg wel naar een hoger niveau kan brengen.

Sampaoli kop van Jut

Caballero zou dan weer een garantie op flaters zijn. “Hij heeft dat soort dingen eerder al gedaan: in de vriendschappelijke wedstrijden tegen Spanje en Italië. Die lieten die cadeautjes nog liggen, maar ik heb je toen gezegd dat het spijtig was dat ze niet scoorden, want dan zouden ze zich er tenminste van bewust zijn dat zo’n fouten op de Wereldbeker afgestraft worden.” Dat zou Simeone gezegd hebben volgens Het Nieuwsblad.

Maar de grote schuldige is volgens Simeone bondscoach Sampaoli.  “Wat we zagen tegen Kroatië was hetzelfde als wat we de afgelopen vier jaar hebben gezien: anarchie. Er is geen leiding: niet door de coach, die dat zou moeten doen, en niet door de spelers, die een sterke hand nodig hebben. Dit team loopt helemaal verloren.”

Poll: Is Simeone te hard voor de Argentijnen?

TAGS  I  Argentinië  I  WK  I  Messi  I  Caballero  I  Simeone  I  Sampaoli

donderdag 30 maart 2023

woensdag 29 maart 2023

dinsdag 28 maart 2023