Voetbalbond ergert zich aan Mertens: "Arrogante, hij denkt dat hij Hazard is"

Voetbalbond ergert zich aan Mertens:
Vrijdag 22 juni 2018 - 14:14   I   door Fabian Morren

Dries Mertens brak de ban tegen Panama. Hij is erg geliefd bij de fans, maar niet bij de Belgische voetbalbond. De hele zaak rond de portretrechten, waarbij Mertens het been stijf houdt, zorgt voor de nodige irritatie bij de bondstop. Stephan Keygnaert, chef voetbal van Het Laatste Nieuws, hoort negatieve geluiden over de Rode Duivel.

Mertens weigert de portretrechten te tekenen. "Naar verluidt maakt Mertens er weinig woorden aan vuil. 't Is een radicale afwijzing, 'arrogant' zelfs, als we stemmen in de voetbalbond mogen geloven", zegt Keygnaert.

"Daar stuit het 'borstje vooruit' waarmee Dries Mertens zich wel eens graag profileert, en dat hem ongetwijfeld heeft geholpen in zijn carrière, op hoongelach - 'Hij peist dat hij Hazard is', hoor je uit de mond van bobo's. Tja, Eden Hazard is dan ook de chouchou van die mensen."

Uit de ploeg?

Eerder meldden we al dat de kans bestaat dat Mertens straks uit de ploeg verdwijnt. Bondscoach Roberto Martinez speelt met het idee om tegen sterkere tegenstanders op het WK het middenveld te versterken met Marouane Fellaini. Kevin De Bruyne zou dan een rij hoger gaan spelen en Mertens zou dan het slachtoffer worden.

Poll: Ben jij fan van Mertens?

TAGS  I  Mertens  I  Rode Duivels

zondag 10 december 2023

zaterdag 9 december 2023

vrijdag 8 december 2023

donderdag 7 december 2023