Degryse weet waar de sleutel ligt vandaag: "Dat wordt érg belangrijk"

Degryse weet waar de sleutel ligt vandaag:
Zaterdag 23 juni 2018 - 13:20   I  

De Rode Duivels mogen vandaag al een gooi doen naar de volgende ronde. Tegen Tunesië mag het eigenlijk niet mislopen, want de Belgen zijn op alle vlakken beter dan de Tunesiërs. Toch ziet Marc Degryse iets dat vandaag erg belangrijk zal worden.

“De stilstaande fases worden belangrijk, hopelijk kunnen we de variatie daarin behouden. Ik denk dat we vandaag een stap vooruit kunnen zetten met een overwinning én dat we ook in spelbeeld een completere prestatie kunnen neerzetten. We spelen tegen een betere tegenstander, dus gaan we de prestatie van de Belgen ook hoger waarderen", aldus Degryse aan HLN.

Over de opstelling is Degryse duidelijk. Volgens hem is het logisch dat dezelfde elf beginnen. "Ik zei na Panama dat het collectief nog dertig procent beter kon. Dat telt ook voor individuele prestaties. Maar na één wedstrijd al spelers wisselen, zou geen goed idee zijn. De opstelling is logisch. Ze starten ook met dezelfde tactiek. Er zal aandacht geweest zijn voor de ruimte die er tegen Panama op de flanken lag en Martínez zal de opbouw ook besproken hebben. Het wordt uitkijken of we daarop vandaag getest worden tegen Tunesië." 

Poll: Worden de stilstaande fases belangrijk vandaag?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Degryse  I  Tunesië

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024