Buitenlandse pers onder de indruk van België: "Wat een demonstratie!"

Buitenlandse pers onder de indruk van België:
Zaterdag 23 juni 2018 - 16:14   I   door Redactie

De Rode Duivels hebben Tunesië verslagen met 5-2. Ook in het buitenland keek men uiteraard mee. De buitenlandse pers is erg enthousiast over de prestatie van de Rode Duivels. L'Equipe zag een demonstratie, The Telegraph ziet ook zwaktes in het team van de Belgen. De krant hoopt echter dat die ook zullen blijven, omdat de Belgen een garantie op goals zijn.

De Franse sportkrant L'Equipe zag de Rode Duivels het publiek verwennen. "Het was een demonstratie van de Rode Duivels. Ze zorgden offensief voor vuurwerk. Tunesië speelde wel naief", aldus het dagblad.

Marca gaat nog een stap verder met zijn kop: "België rolt Tunesië op en claimt een favorietenrol op het WK", klinkt het. "België intimideerde vanaf het begin. Sinds september 2016 verloren de Belgen al niet meer. 21 opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag. De Rode Duivels voelden zich als een vis in het water tegen Tunesië."

"De Belgen zijn zo leuk om naar te kijken"

De Nederlandse krant De Telegraaf stipt vooral ook de zwakte van Tunesië aan. "En België zet door de ruime zege een reuzenstap richting de achtste finales. Wanneer Engeland zondag wint van Panama is de ploeg van Martinez zeker van een plaats in de tweede ronde. Voor het nog puntloze Tunesië dreigt uitschakeling", klinkt het.

"België speelde excellent", schrijft de Britse krant The Telegraph. "Er zijn duidelijke zwaktes in het elftal van Martinez, maar ze zijn zo leuk om naar te kijken, dat je hoopt dat ze die behouden. Goals zijn een garantie als de Belgen spelen en het hadden er ook meer dan vijf kunnen zijn."

Poll: Vond jij het ook een demonstratie van de Belgen?

TAGS  I  Rode Duivels

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024