Degryse steekt pluim op hoed van bekritiseerde Belg: "Veel zelfvertrouwen"

Degryse steekt pluim op hoed van bekritiseerde Belg:
Zaterdag 23 juni 2018 - 17:30   I  

De Rode Duivels zijn goed aan het WK begonnen en hebben vandaag een statement gemaakt. De 5-2 overwinning was hét moment voor veel spelers om vertrouwen op te doen en om zichzelf te bewijzen. En dat deden heel wat spelers.

Zo zag Marc Degryse dat Thomas Meunier een erg sterke wedstrijd speelde. Eentje waaruit hij heel wat vertrouwen kan putten en dat kan belangrijk worden voor de volgende wedstrijden. Meunier kreeg heel wat kritiek de voorbije wedstrijden, maar speelde dat vandaag van zich af.

"Iedereen heeft getoond dat de bondscoach op hen kan rekenen. Daarbij wil ik zeker nog de sterke prestatie van Meunier vermelden. Voor hem was dit een ideale ploeg om tegen te spelen. Hij kon zich uitleven, mocht veel infiltreren. Meunier voetbalde daarboven nog met heel veel zelfvertrouwen. Deze zege is een statement van de ploeg. In de twee wedstrijden hebben de Duivels getoond dat ze hun status als outsider meer dan waard zijn", aldus Degryse aan HLN.

"Toch één minpuntje"

Degryse zag wel dat de Belgen twee doelpunten incasseerden en dat mag wel niet gebeuren. ""Als er één negatief puntje is, zijn het de twee tegengoals. Een gebrek aan concentratie, het bewijst dat je altijd bij de les moet zijn. Maar: we hebben een stap vooruitgezet in vergelijking met de match tegen Panama. Nu is het uitkijken naar Engeland, waar we echt getest gaan worden. Ik heb met veel plezier gekeken naar de Belgen en dat op een WK. Ik heb genoten.”

Poll: Had Meunier deze prestatie nodig?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Degryse  I  Meunier

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024