Tony Kroos houdt Duitsland op straffe wijze in het WK

Zaterdag 23 juni 2018 - 21:45   I

Duitsland werd samen met Argentinië genoemd als favoriet om het WK te winnen. Momenteel staan beide ploegen op een zucht van de uitschakeling. Duitsland ging vorige wedstrijd met de billen bloot tegen Mexico en ook vanavond raakte het niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Zweden.

De Duitsers begonnen goed aan de wedstrijd en leken de Zweden meteen bij de keel te willen grijpen. Dat lukte ook goed en de Duitsers kregen ook enkele uitstekende kansen. Maar net wanneer de goal leek te gaan vallen voor de Duitsers viel het doelpunt aan de overkant. Toivonen stak de bal lekker over Neuer en bracht Duitsland plots in de problemen. Zweden nam het commando over en de Duitsers snakten naar de rust.

Na de rust vond Duitsland hernieuwde moed en Marco Reus bracht de Duitsers ook op gelijke hoogte. De Duitsers drukten door, maar de kwaliteit van het spel was onvoldoende om de Zweden echt volledig te kunnen wegdrukken. Toen Boateng zijn tweede geel pakte werd het nog een pak moeilijker voor Duitsland.

Net wanneer alle hoop verdwenen leek viel de goal voor Duitsland toch. Een vrije trap op de rand van de zestien werd door Tony Kroos heerlijk in doel gekruld. Een Duitse extase die vanuit Rusland kwam overgetrokken. Kroos hield vanavond op spectaculaire wijze Duitsland in de running. Zweden blijf achter met een kater.

Poll: Kunnen de Duitsers dit nog redden?