Vandenbempt waarschuwt Rode Duivels: "Dat is nu een nadeel geworden"

Vandenbempt waarschuwt Rode Duivels:
Zondag 24 juni 2018 - 13:20   I  

Peter Vandenbempt zag gisteren hoe de Rode Duivels de sloophamer bovenhaalden tegen een naïef Tunesië. Gisteren bewezen de Belgen namelijk dat dit België levensgevaarlijk is als ze een beetje ruimte krijgen van de tegenstanders.

Dat hebben andere landen nu ook gezien en Vandenbempt denkt dan ook dat andere ploegen niet meer zo offensief en naïef zullen voetballen tegen de Rode Duivels. "België toont tot wat het in staat is. Enerzijds boezemt België de tegenstand wat angst in, anderzijds is dat een beetje het nadeel, want ik denk niet dat we nog veel landen zullen tegenkomen die zo vriendelijk zullen voetballen als Tunesië", aldus Vandenbempt.

Vandenbempt denkt wel dat een nieuw scenario zoals op het EK tegen Wales nu niet meer mogelijk is. Daarvoor hebben de Rode Duivels te veel stappen voorwaarts gezet. "We moeten wel een klein beetje door de euforie van het land proberen te kijken. Ook na Hongarije werd gewaarschuwd: opgelet, Wales wordt andere koek. Helaas is dat toen niet gebeurd, al heb ik de indruk dat België stappen vooruit gezet heeft en volwassener geworden is. Een tweede Wales is niet echt mogelijk. Denk ik", aldus Vandenbempt aan Sporza.

Poll: Zijn deze Rode Duivels beter dan die op het EK?

TAGS  I  Vandenbempt  I  Rode Duivels  I  WK

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024