De Coninck: "Daarom worden de Rode Duivels beter tweede in de poule"

De Coninck:
Zondag 24 juni 2018 - 15:15   I  

Wat eigenlijk voorspeld werd, wordt nu ook realiteit. Engeland en België zullen onderling mogen uitmaken wie deze groep winnend zal afsluiten. Voorlopig hebben de Belgen nog een beter doelpuntensaldo dan de Engelsen, maar daar kan nog verandering in komen als Engeland Panama helemaal afmaakt.

Donderdag nemen de Rode Duivels het dus op tegen Engeland voor groepswinst, maar er wordt al een tijdje gezegd dat het misschien beter is om tweede te eindigen. Als je wereldkampioen wil worden, dan moet je toch langs de grote landen. Maar volgens Wim De Coninck is er een belangrijke reden waarom de Belgen best tweede worden in de poule.

"Als je 2e wordt, speel je nog 3 keer in Moskou tot en met de finale (enkel in de kwartfinales speel je in Samara): een aanzienlijk voordeel, want je moet minder reizen en je hebt ook geen velden meer met lang gras. Misschien was dát wel waarom België tegen Tunesië zo goed voor de dag kwam? Als België zijn groep zou winnen, zou het zijn 1/8e finale in Rostov moeten afwerken. Het pad naar de finale brengt hen dan via Kazan en St-Petersburg tot in Moskou", aldus De Coninck voor Sporza.

Doelpuntensaldo belangrijk

Een wedstrijd bewust verliezen lijkt erg onsportief, maar is misschien wel de beste oplossing. Een gelijkspel zou de Belgen misschien ook groepswinst kunnen opleveren. "Met het huidige doelpuntensaldo is de kans wel groot dat België boven Engeland zal staan voor hun confrontatie. Beide bondscoaches zouden dan wel eens aan het rekenen kunnen gaan. Bewust verliezen,  kan ook nefast werken. Het zou dus wel eens een remise kunnen worden."

Poll: Moeten de Rode Duivels beginnen rekenen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  De Coninck

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024