Colombianen kegelen Polen er ongenadig uit

Colombianen kegelen Polen er ongenadig uit
Zondag 24 juni 2018 - 21:47   I  

Colombia en Polen, dat waren normaal de ploegen die de volgende ronde gingen halen. Maar na een nederlaag tegen Japan voor de Colombianen en een nederlaag van Polen tegen Senegal kon het avontuur voor een van hen al over zijn vandaag. Het werd uiteindelijk Polen dat afscheid neemt van het WK.

Voor aanvang van het tornooi werd er vooral naar Polen en Colombia gekeken voor de groepswinst. Polen doet het al jaren erg goed en heeft met Robert Lewandowski een topspits rondlopen. Colombia swingt en heeft dan weer topspelers als James Rodriguez en Falcao rondlopen.

Toch begonnen beide ploegen eerder zwak aan het tornooit en was het vanavond al van moeten voor beide ploegen. De Polen bleken moeilijk om te kunnen met die druk en speelden helemaal verlamd. Colombia had minder last van de zenuwen en was gewoon de betere ploeg.

Voor de rust kon Yerry Mina de score openen. In de tweede helft probeerden de Polen wel nog terug te vechten, maar het was offensief wel erg onmondig. De Colombianen hadden de touwtjes stevig in handen en toen Falcao buitenkantje voet de 0-2 kon binnenschuiven mochten de Polen hun vliegtuigtickets boeken. Cuadrado deed er nog eentje bij na een heerlijke assist van James Rodriguez. Over en uit voor de Polen, Colombia neemt het op de laatste speeldag op tegen Senegal en moet die wedstrijd winnen om door te stoten.

Poll: Stoot Colombia door ten koste van Senegal?

TAGS  I  Colombia  I  Polen  I  WK

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024