"Roberto Martinez wil geen groepswinnaar worden"

Zondag 24 juni 2018 - 22:41   I   door Redactie

De Rode Duivels staan op de tweede plaats in hun groep, omdat ze één gele kaart meer hebben gepakt dan Engeland. Het kan dus nog spannend worden om de groepswinst op de laatste speeldag donderdag. Of willen we de groepswinst helemaal niet pakken en tweede worden? Volgens Stephan Keygnaert heeft Roberto Martinez zijn keuze al gemaakt.

Als ze tweede worden, mogen de Rode Duivels de achtste finales gewoon in Moskou spelen. Ook de halve finale en de finale vindt dan plaats in Moskou. "Dat is het belangrijkste voor de technische staf", zegt Keygnaert, chef voetbal van Het Laatste Nieuws, tijdens de Facebook Live van VTM. "Martinez vindt het nog belangrijker dan de tegenstander dat de Duivels zoveel mogelijk wedstrijden in Moskou kunnen spelen."

"Dat betekent minder vlieguren, minder over en weer reizen. Dus ik denk dat Martinez het liefst gewoon in Moskou blijft. Hij is dus liever tweede omdat je dan van de vier mogelijke resterende wedstrijden nog drie in Moskou kunt spelen. Dat is zijn eerste prioriteit en niet zozeer wie hij daar dan mee ontloopt", aldus Keygnaert.

De Bilde niet akkoord

Gilles De Bilde is het daar niet mee eens. "Ik heb van een aantal jongens gehoord dat de verplaatsingen voor hen niet zoveel uitmaken", zegt hij. "Die afstanden horen gewoon bij dit land. Als je zover mogelijk wil geraken, dan moet je er dat maar bijnemen."

Poll: Hoop jij ook dat we tweede worden?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Martinez  I  Keygnaert  I  De Bilde

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024