Faes is opgelucht met transfer en trapt na: “Nooit een kans gehad”

Faes is opgelucht met transfer en trapt na: “Nooit een kans gehad”
Maandag 25 juni 2018 - 15:30   I  

Wout Faes heeft al een tijdje definitief afscheid genomen van Anderlecht. De 20-jarige verdediger werd afgelopen seizoenen uitgeleend aan Heerenveen en Excelsior en kan zich nu in de Belgische eerste klasse tonen, bij KV Oostende.

Wout Faes stond te kennen als één van de grootste talenten van de jeugdacademie van Anderlecht. Toch kwam dat er nooit helemaal uit en nu tekent de 'David Luiz-lookalike' voor drie seizoenen bij KV Oostende. Faes is opgelucht met de transfer. “Voor mij is het goed dat ik er nu definitief vertrokken ben”, aldus Faes tegenover HLN. “Een derde keer uitgeleend worden, daar had ik geen zin in.”

Ook trapt de verdediger na en is hij ontgoocheld geen kans te hebben gekregen bij Anderlecht. “Het blijft jammer dat ik geen kans gekregen heb bij Anderlecht. Of ik ontgoocheld ben in de club? (aarzelt) Het is gewoon spijtig. Nooit heb ik een officiële match kunnen spelen. Nu ben ik klaar om bij Oostende te laten zien wat ik kan.”

Andere clubs?

Ook kon Faes naar tal van andere clubs. “Daarnaast kon ik ook mee verhuizen met mijn trainer (Mitchell van der Gaag, red.), die naar NAC Breda trekt. Toen Oostende op de proppen kwam, was de keuze evenwel snel gemaakt. In de Eredivisie leerde ik het klappen van de zweep kennen en heb ik voldoende gespeeld en geleerd om klaar te zijn voor volwassen voetbal. Nu is het aan mij om hier een basisplaats af te dwingen”, aldus het talent.

Poll: Is KV Oostende een goede club voor Faes?

TAGS  I  Faes  I  Anderlecht  I  KV Oostende

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024