'Preud'homme heeft duidelijk plan met Standard en wil deze 2 toppers nog'

'Preud'homme heeft duidelijk plan met Standard en wil deze 2 toppers nog'
Dinsdag 26 juni 2018 - 06:45   I  

Michel Preud'homme is vanaf dit seizoen weer te zien op de Belgische velden. Hij keerde terug naar zijn oude liefde Standard, waar hij de touwtjes strak in de handen heeft. Hij is er meer dan trainer, want hij mag er ook extra-sportieve beslissingen nemen.

Wat de sportieve visie betreft lijkt Preud'homme een duidelijk plan te hebben. Standard koopt namelijk volop jong en Belgisch. Een beslissing die overigens alleen maar aangemoedigd kan worden. Zo haalde Standard Samuel Bastien en Senna Miangue (beiden 21) naar Luik. Twee jonge Belgische talenten die na buitenlandse omzwervingen terugkeren naar de heimat. 

Nog een speler die terugkeert naar de heimat is Zinho Vanheusden. Daar bestond nochtans heel wat twijfel over, want de jonge verdediger vond dat hij te weinig speelminuten kreeg en toen KV Oostende, de club van Gert Verheyen, zich kwam melden leek een transfer in de maak. De West-Vlamingen vonden echter geen akkoord met Inter en een gesprek tussen Preud'homme, die fan is, en Vanheusden volstond om het grote talent te houden in Luik.

Oulare en Bakkali

Maar Standard blijft ondertussen wel de weg van jong en Belgisch bewandelen. Dat weet Het Nieuwsblad. Zo staan Obbi Oulare en Zakaria Bakkali nog steeds op het lijstje van Standard. Preud'homme heeft dus een duidelijk plan met dit Standard. Als ook Edmilson Junior nog blijft, wat overigens erg moeilijk wordt, dan heeft Standard een erg jonge, talentvolle Belgische ploeg.

Poll: Is dit een slim idee van Preud'homme?

TAGS  I  Standard  I  Oulare  I  Bakkali  I  Preud'homme

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024