"Uruguay-Rusland moet overgespeeld worden"

Dinsdag 26 juni 2018 - 09:50   I  

Uruguay was gisteren duidelijk de betere van Rusland en werd verdiend groepswinnaar. Daardoor wacht in de volgende ronde het Portugal van Cristiano Ronaldo, terwijl de Russen het moeten opnemen tegen Spanje. Een loodzware opdracht, voor beide ploegen eigenlijk.

Toch was er gisteren in Villa Sporza heel wat te doen omtrent de stilstaande fases. De muur staat al te vaak veel te dicht op het WK. Iets dat in de vorige wedstrijden al is opgevallen en ook gisteren weer stond de muur veel te dicht voor Edinson Cavani.

Dat merkte Karl Vannieuwkerke fijntjes op. "Kijk, op een bepaald moment trekt hij een streep met zijn spray. Cavani protesteert en wat doet hij? Hij komt tot inkeer en trekt een tweede streep, een paar meter achteruit. De Senegalese ref doet aan nattevingerwerk", zegt Vannieuwkerke volgens Sporza.

"Wedstrijd moet herspeeld worden"

Hoewel Karl Vannieuwkerke gelijk kreeg van de tafelgasten, ging Jan Mulder in zijn gekende stijl nog wat verder. "Wat een farce! Deze wedstrijd moet overgespeeld worden, Karl", grapte die nog. Herspeeld zal de wedstrijd uiteraard niet worden, maar de afstand van de muur is toch iets waar de scheidsrechters vaker op moeten letten.

Al merkte ook Marc Degryse nog iets opvallends op. "Klopt. Maar het gekke is dat er nog nooit zoveel vrijschoppen in doel gegaan zijn als op dit WK. Bizar." Het spektakel lijdt voorlopig dus niet onder het nattevingerwerk van de scheidsrechters.

 

Poll: Viel de te korte afstand van de muur jou ook al op?

TAGS  I  Mulder  I  WK  I  Uruguay  I  Rusland  I  Villa Sporza

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024