Vandenbempt ergert zich mateloos: "Daar krijg ik er het heen-en-weer van!"

Vandenbempt ergert zich mateloos:
Dinsdag 26 juni 2018 - 17:00   I  

Peter Vandenbempt kreeg vandaag de wedstrijd tussen Frankrijk en Denemarken voorgeschoteld om te becommentariëren en dat was geen geschenk. De wedstrijd was niet om aan te zien, maar dat was niet het enige waar de stem van de radio zich aan ergerde.

Het is al een heel WK een probleem, het laat affluiten van buitenspelfases. De nieuwe richtlijnen zorgen ervoor dat lijnrechters pas na de actie vlaggen, om bij een fout een doelpunt toch te kunnen laten gelden. Dat zorgt er wel voor dat er soms bijna een halve minuut wordt verder gevoetbald vooraleer een fase wordt afgefloten.

Dat was ook weer het geval vandaag. Antoine Griezmann ontglipte de Deense verdediging, maar stond wel buitenspel. De lijnrechter liet verder spelen en de Franse sterspel wist Giroud te bereiken die over het doel knalde. Pas dan werd de fase afgefloten.

"Daar krijg ik er het heen-en-weer van"

En daar stoort Peter Vandenbempt zich eigenlijk al een heel WK lang aan. "Daar krijg ik er het heen-en-weer van. Hij wacht tot na de actie van Giroud en steekt dan pas de vlag in de lucht. Daar hoef je nu toch geen kwartier voor te wachten. De richtlijn is natuurlijk bij twijfel mag je niet vlaggen, maar hier mag je toch niet aan twijfelen", aldus Vandenbempt.

Poll: Moeten de lijnrechters sneller durven vlaggen?

TAGS  I  Vandenbempt  I  Denemarken  I  Frankrijk  I  WK

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024