Fluitconcert in Denemarken-Frankrijk, Peru sluit WK in schoonheid af

Fluitconcert in Denemarken-Frankrijk, Peru sluit WK in schoonheid af
Dinsdag 26 juni 2018 - 17:45   I  

In groep C stond er niet zo heel veel meer op het spel. Australië had een waterkansje om nog door te stoten, maar dan moest Denemarken wel verliezen tegen Frankrijk en liefst met eerder zware cijfers. Tegen een tergend zwak Frankrijk werd het niet eens zo moeilijk om minstens een punt te halen. Peru wilde wel nog iets laten zien.

Denemarken - Frankrijk 0-0

Met Denemarken en Frankrijk stonden in principe de twee sterkste ploegen tegenover elkaar. Maar daar was eigenlijk niets van te merken. Het werd een echte non-match tussen twee ploegen die er klaarblijkelijk geen zin in hadden vandaag. Beide ploegen waren tevreden met een punt. Enkel de ingevallen Nabil Fekir liet af en toe nog iets zien. Een oorverdovend fluitconcert was dan ook een verdiende loon voor beide ploegen.

Australië - Peru 0-2

Peru had echt niets meer te verliezen, maar liet in de vorige twee wedstrijden al zien dat het wel degelijk lekker kan voetballen. Australië moest hopen op een overwinning van de Fransen en moest zelf ook nog uithalen. Al na 18 minuten kregen die ambities een stevige knwauw, want met een heerlijke volley bracht Andre Carillo Peru op voorsprong. De mannen van Bert van Marwijk toonden eigenlijk al een heel WK dat ze over iets te weinig kwaliteit beschikken om echt vlot mee te draaien op dit WK. Ook vandaag bleek dat het geval. Na een heerlijke aanval kon Paolo Guerrero de boeken helemaal dichtdoen voor Australië. Peru neemt zo in schoonheid af van het WK, terwijl Australië toch met een erg wrang gevoel zal achterblijven.

Poll: Ontploft Frankrijk na de groepsfase wél?

TAGS  I  WK  I  Australië  I  Frankrijk

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024