Argentinië in extremis tóch naar achtste finale, Kroatië groepswinnaar

Dinsdag 26 juni 2018 - 21:53   I

Lionel Messi en co hebben het dan tóch geflikt. Argentinië kroop tegen Nigeria door het oog van de naald na een late treffer van Marcos Rojo. Het werd 1-2 en zo moet Nigeria naar huis. Kroatië won met 1-2 van IJsland en is groepswinnaar.

Nigeria-Argentinië 1-2

Argentinië klom al vroeg in de wedstrijd op voorsprong na een klasseflits van Messi. Hij zette zich goed door en scoorde vervolgens met rechts. Het spel was evenwel niet goed en na rust kwam Nigeria via een omgezette strafschop van Moses langszij. Argentinië leek uitgeschakeld te worden, maar in de slotfase trapte Rojo zijn land alsnog naar de achtste finales.

IJsland-Kroatië 1-2

Bij Kroatië verscheen er een B-elftal tussen de lijnen, maar via Badelj keek IJsland kort na de rust wel tegen een achterstand aan. Sigurdsson bracht zijn land met een strafschop langszij, maar in de slotfase zorgde Perisic nog voor de 1-2. En zo is Kroatië groepswinnaar.

Poll: Kan Argentinië wereldkampioen worden?