Coucke: "Nog 6 à 7 spelers vertrekken, ook Teodorczyk wil weg"

Coucke:
Woensdag 27 juni 2018 - 07:24   I   door Redactie

Marc Coucke realiseerde bij Anderlecht al een aantal transfers en paars-wit is nog niet klaar op de transfermarkt. De voorzitter van paars-wit kondigt nog vier nieuwe spelers aan en wellicht gaan ook nog heel wat namen de club verlaten. Dat zegt hij in een interview met Het Nieuwsblad.

Er komen nog een viertal transfers bij die ons kwalitatief zullen versterken, maar het belangrijkste was eerst om het budget in evenwicht te krijgen", zegt Coucke. "Je voelt aan alles dat wij nog zes à zeven uitgaande transfers zullen doen. Voor Dendoncker is er veel interesse, terwijl voor Teo zowel wij als zijn omgeving overtuigd zijn dat het beter is om een andere club te zoeken…"

"Als we vroeger 20 miljoen opstreken voor zo'n speler diende vijftien miljoen om de putten te vullen", vervolgt de preses. "Nu kunnen we dat herinvesteren in het team. Dus ja, liever eerst verkopen. Tenzij er echt een kans komt die we niet kunnen laten liggen. Dan mag Devroe een risico nemen.”

"Onze aanhang wil niet per se grote namen zien"

De fans van Anderlecht verwachten grotere namen die nu werden gehaald. "Anderlecht koopt geen ­vedetten, Anderlecht maakt vedetten. Hopelijk willen onze fanclubs over drie maanden Cobbaut of Makarenko als peter omdat ze ontploften. Ik heb de indruk dat de supporters ons vertrouwen, want de abonnementenverkoop loopt uitstekend. Onze aanhang wil ook niet per se grote namen zien, ze willen vooral goed voetbal en resultaten. Maar dit mag ook geen overgangsjaar worden", benadrukt Coucke.

Met Chancel Mbemba hoopte de club op een stunttransfer. Die kwam er uiteindelijk niet. “Bij Mbemba dachten we dat hij ging tekenen. Alles was geregeld tot Porto hem wegkaapte voor onze neus. Hij kan er meer verdienen dan in Engeland", is Coucke duidelijk.

Poll: Denk jij dat RSCA nog grote namen zal halen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Coucke

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024