Anderlecht wil regel herzien: "Club Brugge speelt vaak maar met 3 Belgen"

Anderlecht wil regel herzien:
Woensdag 27 juni 2018 - 08:02   I   door Redactie

Anderlecht wil af van de regel dat er straks minstens zes Belgen op het wedstrijdblad moeten staan. Daardoor betalen de topclubs nu woekerprijzen voor Belgische spelers. Club Brugge legde 3 miljoen euro op tafel voor Siebe Schrijvers, terwijl Anderlecht 3 miljoen euro spendeerde aan Elias Cobbaut.

“Eigenlijk werkt die regel contraproductief", legt Coucke, voorzitter van de Pro League en van Anderlecht, uit in Het Nieuwsblad. “Er zijn vijf topclubs in ons land en die hebben elk zes Belgen nodig. Noem mij eens 30 Belgische spelers die betaalbaar en goed genoeg zijn voor Anderlecht en Club Brugge. Niet simpel, hé.”

Hein Vanhaezebrouck treedt zijn voorzitter bij. "Met hoeveel Belgen speelt Club Brugge in de basis? Of Genk of Gent. Vaak maar een drietal”, zegt de RSCA-coach. “Het probleem is dat de beste Belgische spelers al op erg jonge leeftijd door de buitenlandse topclubs worden weggeplukt. Het maakt de Belgen-regel voor elke club nog een pak complexer. Hopelijk beginnen die jonkies in te zien dat het soms beter is om wat langer in eigen land te blijven.”

“Op termijn moeten we naar 5 of zelfs 4 Belgen op het wedstrijdblad", meent Coucke. "Anderlecht heeft geen schrik om jongeren te lanceren - dat bewezen we met Saelemaekers en co - en voorlopig hebben we ook geen tekort, maar het moet leefbaar blijven.”

Poll: Vind jij die regel van 6 Belgen op het wedstrijdblad te streng?

TAGS  I  Anderlecht  I  Coucke  I  Vanhaezebrouck

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024