Vanderhaeghe wijst naar Anderlecht: "Deschacht was er het hart van in"

Vanderhaeghe wijst naar Anderlecht:
Woensdag 27 juni 2018 - 10:41   I   door Fabian Morren

Yves Vanderhaeghe begint aan een nieuw seizoen bij AA Gent. Er zijn de coach ook al zaken opgevallen bij andere clubs. Zo strikte Club Brugge talentvolle Belgen en nam Anderlecht afscheid van zijn goede vriend Olivier Deschacht. Pas een dag voor de start van de trainingen kreeg de verdediger te horen dat hij geen nieuw contract krijgt.

"Of er nog sentiment bestaat in het voetbal? Blijkbaar niet, hé... Dat zie je toch meer. Alles blijft zo vergankelijk, iconen worden niet meer gekoesterd. Oli was er het hart van in, maar blijft mans genoeg om alweer verder te kijken. We zullen hem zeker terugzien op de velden", zegt Vanderhaeghe in Sport/Voetbalmagazine.

"Een superprof met volle concentratie en zonder revanchegevoelens, die een verlenging verdiende. Oli is iemand die vandaag nog altijd een plaats verdient bij een PO1-club. De breuk deed veel pijn voor iemand die meer wedstrijden in de clubgeschiedenis speelde dan Paul Van Himst."

Club

Vanderhaeghe is tot dusver het meest verbaasd over Club Brugge. "Dat ze met Mats Rits en Siebe Schrijvers al twee talentvolle Belgen contracteerden. Zij anticiperen duidelijk op de verplichting van zes Belgen in de wedstrijdkern van achttien. De goede Belgen zijn gegeerd, maar schaars. Ook wij moesten afgelopen seizoen verschillende keren zwaar puzzelen, dat wil ik gerust toegeven."

Poll: Heeft Anderlecht te weinig respect getoond richting Deschacht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Deschacht

donderdag 11 augustus 2022

woensdag 10 augustus 2022

dinsdag 9 augustus 2022

maandag 8 augustus 2022