Duitsland in de problemen: "Het geloof is niet terug na goal van Kroos"

Duitsland in de problemen:
Woensdag 27 juni 2018 - 13:40   I  

Duitsland staat voor een belangrijke opdracht, want het moet voorbij Zuid-Korea vandaag. De Zuid-Koreanen kunnen nog over de Duitsers, die ondertussen ook nog de hete adem van de Zweden in de nek voelen. Mexico is zo goed als zeker van de volgende ronde, tenzij het met een pak doelpunten verschil verliest van Zweden.

Jan Mulder ziet het overigens niet al te positief in voor de Duitsers. Zo vertelt hij in zijn column voor Het Laatste Nieuws dat het geloof helemaal nog niet terug is. De late goal van Kroos heeft er niet voor gezorgd dat heel Duitsland straks zorgeloos voor het tv-scherm zal kruipen.

"Men leeft er tussen hoop en vrees. Men weet niet precies welke kant te kiezen: die van de lof of nu alvast op hoon overschakelen. De goal van Toni Kroos werd bejubeld, maar het geloof is niet terug", aldus Jan Mulder in Het Laatste Nieuws.

Vertrouwen in eigen kunnen

Als het normaal ergens niet aan ontbreekt bij de Duitsers, dan is het wel zelfvertrouwen. Maar deze ploeg heeft daar geen overschot aan. "Goethe zei: 'Het grootste kwaad dat de mens kan overkomen is dat hij slecht over zichzelf gaat denken.' De Duitsers hebben een steuntje in de rug nodig, wie had dat ooit gedacht."

Poll: Stoot Duitsland door naar de volgende ronde?

TAGS  I  Duitsland  I  WK  I  Mulder

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024