Coucke maakt Anderlecht-fans blij: "Hebben een wereldrecord gevestigd"

Coucke maakt Anderlecht-fans blij:
Woensdag 27 juni 2018 - 15:15   I  

Marc Coucke is de grote man van Anderlecht en dat zullen ze daar geweten hebben. Van één euro maakt die er twee en van twee euro maakt die er vier. Een financieel genie en sommige vrienden durven hem wel eens briljant te noemen.

Een briljante zakenman, die kan toveren met cijfers. En zo doet ook Marc Coucke in Anderlecht. Toen hij de club overnam was er heel veel werk en was de club financieel ongezond. Daar heeft Coucke nu al, in enkele maanden tijd, verandering ingebracht. En dat zorgt ervoor dat de club een pak rustiger kan werken.

“We vestigden alleszins een wereldrecord. Tot voor kort leed Anderlecht elk jaar dat het in de Europa League speelde een operationeel verlies van 15 miljoen euro. Pakken geld die moesten gecompenseerd worden met een grote uitgaande transfer. Ik zeg nu al dat we in het nieuwe seizoen break-even zullen draaien. We moeten dus niet meer hypernerveus lopen als club X straks geen miljoenenbod doet op Dendoncker of Teo. De club is nu al veel gezonder dan één jaar geleden", aldus Coucke in Het Laatste Nieuws.

Meer sponsors

Van KV Oostende heeft hij een club gemaakt waar sponsors met plezier grote bedragen neerleggen. Dat is hij ook van plan met Anderlecht, waardoor hij het stadion al heeft verbouwd tot een paradijs voor sponsors. Mét resultaat zo blijkt nu. "Kijk, je gooit wat muren in om nieuwe sponsors in grotere zalen aan netwerking te laten doen en opeens heb je vijf miljoen meer omzet. Alle details tellen.”

Poll: Is Coucke goede zaken aan het doen in Anderlecht?

TAGS  I  Coucke  I  Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024