Hummels breekt na uitschakeling: "Dit doet heel, heel veel pijn"

Hummels breekt na uitschakeling:
Woensdag 27 juni 2018 - 19:36   I  

Het is over en uit voor regerend wereldkampioen Duitsland. De ploeg van Joachim Löw verloor woensdag met 2-0 van Zuid-Korea en ligt uit het toernooi. Mats Hummels is er het hart van in, dat is wel duidelijk.

 

“Dit is een heel moeilijke situatie die amper in woorden te vatten is”, tekende Het Laatste Nieuws op uit de mond van Hummels. “Zelfs bij 1-0 voor de Zuid-Koreanen zijn we blijven vechten, maar het heeft niet mogen zijn. We hebben de kansen gehad, ik ook. Ik had het moeten afmaken, maar dat heb ik niet gedaan."

Hummels merkte ook meteen op dat bijna geen enkel groot land het op dit WK makkelijk heeft. "We wisten dat het moeilijk zou worden. Alleen in de groep van Engeland en België werden ploegen makkelijk verslagen. Dat het zo moet aflopen, is heel zuur voor ons en voor alle Duitse voetbalfans. Dit doet heel, heel veel pijn.”

"Laatste overtuigende optreden in de herfsts van 2017"

De verdediger van Bayern München toonde zich ook kritisch voor zijn ploegmakkers bij de nationale ploege. "Het verloren eerste duel met Mexico zorgde voor een situatie die we niet meer recht konden zetten. Hoe we de eerste goal incasseerden was veelzeggend. Ons laatste overtuigende optreden was in de herfst van 2017, dat is typerend."

Poll: Verdiende Duitsland meer?

TAGS  I  Hummels  I  Duitsland  I  Zuid-Korea

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024