Genk legt er 10 in het mandje, Standard pak minder indrukwekkend

Genk legt er 10 in het mandje, Standard pak minder indrukwekkend
Woensdag 27 juni 2018 - 21:02   I  

De Belgische eersteklassers zijn volop bezig aan de voorbereiding voor het volgende seizoen. Dat betekent heel wat vriendschappelijke wedstrijden om zoveel mogelijk spelers aan het werk te kunnen zien en wedstrijdritme te laten opdoen. Veel zeggen die wedstrijden dan ook niet.

Toch win je die wedstrijden liever met 10-0 dan ze te verliezen met dezelfde score. Voor heel wat spelers kan het ook belangrijk zijn om vol vertrouwen aan het seizoen te beginnen en een goed begin is het halve werk. Racing Genk is goed begonnen, maar Preud'homme daarentegen heeft wel nog werk.

Racing Genk won met maar liefst 10-0 tegen Bregel Sport. Malinovskyi, Pozuelo en Karelis waren met doelpunten en assists de uitblinkers. Of Karelis nog bij de ploeg blijft is afwachten, maar Malinovkyi en Pozuelo moeten normaal ook volgend seizoen de ruggengraat van dit Genk worden.

Antwerp wint, Standard speelt gelijk

Standard daarentegen maakte minder indruk. Preud'homme zag zijn mantroepen pas in de slotfase een gelijkspel uit de brand slepen. Ryan Mmaee was de 'redder'. Preud'homme heeft wellicht het meeste werk van de topploegen, want hij moet zijn systeem volledig integreren en dat vraagt wel wat tijd.

Antwerp won haar vriendschappelijke wedstrijd dan weer wel. KFC Brasschaat werd de oefenpartner van dienst. Het werd uiteindelijk 1-4 voor Antwerp, dat deze morgen wel Borges zag uitvallen met een (lichte) blessure. Hij speelde uit voorzorg niet mee.

Poll: Wie zal dit seizoen het meeste indruk maken?

TAGS  I  RC Genk  I  Antwerp  I  Standard

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024