Colombia groepswinnaar, Fair Play beslist over Japan en Senegal

Donderdag 28 juni 2018 - 17:50   I   door Redactie

Japan en Colombia hebben zich geplaatst voor de achtste finales van het WK. Colombia won met 0-1 van Senegal, waardoor Senegal op basis van het fair play-klassement is uitgeschakeld. Japan verloor met 0-1 het al uitgeschakelde Polen. Japan en Senegal eindigen met evenveel punten en hetzelfde doelsaldo, maar Senegal pakte twee gele kaarten meer dan Japan. Als België eerste eindigt, wordt Japan de tegenstander anders wordt het Colombia.

Senegal - Colombia 0-1

Beide ploegen leken er in een kansarme eerste helft niet veel zin in te hebebn. Dat resulteerde in een saaie pot voetbal. In de tweede helft veerden alle Colombianen recht in het stadion omdat Japan op achterstand was gekomen. Daardoor was Colombia virtueel geplaatst. Het werd echter nog beter, want Yerri Mina kopte een voorzet voorbij N'Diaye. In een spannende slotfase kopte Mina het leer nog bijna ook in zijn eigen doel, maar Ospina redde. Colombia hield stand en wordt zelfs zo nog groepswinnaar.

Japan - Polen 0-1

De Japanners speculeerden op één punt en dat was duidelijk te merken in de eerste helft. Na rust kreeg Japan echter het deksel op de neus. Jan Bednarek dook goed op aan de tweede paal na een vrije trap van Kurzawa en tikte de 0-1 binnen. Japan liet nadien een geslagen indruk en gaf niet de indruk nog te kunnen terugkeren. Gelukkig voor de Japanners, had Colombia gescoord. Dat wisten zij op het einde ook waardoor ook Japan geen haast meer maakte.

Poll: Wie zou jij het liefst treffen als België zijnde?