Marc Degryse over B-elftal Rode Duivels: "Dat is het enige risico"

Marc Degryse over B-elftal Rode Duivels:
Donderdag 28 juni 2018 - 20:00   I  

Het was te verwachten, maar de Rode Duivels spelen tegen Engeland niet met hun sterkste ploeg. Roberto Martinez voerde maar liefst negen wisselspelers door. Deze zet van Roberto Martinez kan goed uitdraaien, maar er is ook een risico aan verbonden.

Zo ziet Marc Degryse dat een slechte prestatie van de Belgen vandaag ook gevolgen kan hebben in het verdere verloop van het tornooi. "Het risico is dat je met een ploeg met minder evenwicht met een slecht resultaat van het veld komt en dat je dat meetrekt in de rest van het toernooi. Maar dat is het enige nadeel, want het parcours wordt gunstiger", aldus Degryse via HLN.

Toch krijgen de Rode Duivels geen vrijgeleide naar de finale als we tweede zouden worden. De tegenstanders mogen niet onderschat worden. "Alleen mag je de mogelijke tegenstanders in de kwartfinales ook in dat geval niet onderschatten. Zwitserland en Zweden hebben een goeie indruk nagelaten. Zwitserland heeft Brazilië op een gelijkspel gehouden en Servië geklopt, ze zijn de nummer zes van de wereld. De Zweden hadden nooit moeten verliezen van Duitsland, ze hadden in die wedstrijd ook een strafschop moeten krijgen. En als je met 3-0 kan winnen van Mexico, heb je het goed gedaan. Brazilië is een topfavoriet voor de eindzege, maar Zweden en Zwitserland worden ook geen walk-over."

Poll: Zullen de Rode Duivels een slechte prestatie meenemen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Degryse

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024