Rode Duivels doen Brazilië huiveren: "Zesde titel wordt zeer gecompliceerd"

Rode Duivels doen Brazilië huiveren:
Vrijdag 29 juni 2018 - 13:05   I  

Japan is geen eenvoudige horde, maar de klasse van de Rode Duivels zou normaal gezien moeten volstaan om door te stoten naar de kwartfinale. Daar wacht naar alle waarschijnlijkheid Brazilië, toch dé gedoodverfde titelkandidaat. Zeker nu Duitsland al naar huis is.

In België wordt er heel lovend gedaan over de Brazilianen. De Belgische pers beschouwt hen al sinds het begin van het tornooi als dé favoriet. Enkele mindere prestaties tijdens het WK hebben daar dan ook geen verandering in gebracht. Het Nieuwsblad ging eens kijken hoe de Braziliaanse pers naar de Belgen kijkt.

De algemene tendens is daar dezelfde, namelijk dat de Rode Duivels geen hapklare brok zullen zijn voor Brazilië. Zo schrijft O Dia het volgende. “De weg die Brazilië richting finale moet leiden, is niet de makkelijkste. Liefst drie andere ex-wereldkampioenen zitten in de tabelhelft van de Seleção: Uruguay, Frankrijk en Argentinië. Samen met Brazilië goed voor tien wereldtitels. En bovenop die kampioenen is er nog België, op dit moment een van de sterkste teams ter wereld. Een zesde wereldtitel wordt zeer gecompliceerd.”

"Beste aanval van de competitie"

Ook Correio is onder de indruk van de Belgen. “De mogelijke rivaal van Brazilië in de kwartfinales is aan een betere WK-campagne bezig: ze wonnen hun drie groepsmatchen en hebben de beste aanval van de hele competitie met negen goals. Bijgevolg beleven ze van alle teams de beste WK-campagne tot dusver."

Poll: Wie heeft op papier het sterkste elftal?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Brazilië

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024