Coucke krijgt bakken kritiek: "Protest daartegen kan niet luid genoeg zijn"

Coucke krijgt bakken kritiek:
Vrijdag 29 juni 2018 - 13:55   I  

Marc Coucke is al een tijdje voorzitter van Anderlecht nu en heeft al heel wat zaken veranderd. De financiële cijfers zien er alvast een stuk beter uit en daar wil hij als voorzitter werk van blijven maken.

Daarom is Coucke ook tegen de regel waardoor er een minimum aantal Belgen op het wedstrijdblad moet staan. Coucke vindt Belgische spelers met de nodige kwaliteiten voor een topclub als Anderlecht te duur en daarom zou hij die regel willen aanpassen.

Daar krijgt Coucke nu kritiek op. Zo vindt Peter 't Kint van Sport/Voetbalmagazine het triest dat een voorzitter van de Pro League zo een voorstel durft te lanceren. "Marc Coucke had geklaagd over dure Belgen en de wens had uitgesproken om de regels over een minimaal aantal Belgen op het wedstrijdblad te veranderen. AA Gent en Charleroi vielen hem direct bij. Dat hij dat uitspreekt als nieuwe voorzitter van de Pro League is zorgelijk. Het kan de deur naar nog meer wheelen en dealen op de transfermarkt wijder open zetten. Dat hij muren sloopt in zijn stadion, niet in de reglementen. Het protest daartegen kan niet luid genoeg zijn.", aldus 't Kint.

Eigen jeugd

Eigenlijk heeft Coucke het recht niet om te klagen, want als je ergens kwaliteitsvolle Belgen kan vinden, dan is het wel in Brussel. "Maar, Marc Coucke, blijf wel van die Belgenregel af! En zijn de Belgen te duur, kijk dan eens in uw achtertuin. Niet in die van Merelbeke, maar in die van Brussel. Zeker u. Als u daar geen Belgen vindt, onder die 1 miljoen hoofdstedelingen, hebt u uw werk op Neerpede slecht gedaan."

Poll: Moet die regel worden aangepast?

TAGS  I  Coucke  I  Anderlecht

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024