Courtois gooit olie op het vuur en spot met Engelse doelman Pickford

Courtois gooit olie op het vuur en spot met Engelse doelman Pickford
Vrijdag 29 juni 2018 - 17:45   I  

Thibaut Courtois hield tegen Engeland voor de tweede keer op dit WK zijn netten schoon. Daags na de 1-0-overwinning tegen de Engelsen stond Courtois de media te woord tijdens een persmoment. Onze doelman kwam terug op zijn wedstrijd en analyseerde ook het tegendoelpunt van zijn collega aan de overkant, Jordan Pickford.

Pickford zag er niet al te best uit bij het doelpunt van Adnan Januzaj, en dat is ook Courtois opgevallen. "Die keeper van Engeland is tien centimeter kleiner dan mij. Ik denk dat ik het doelpunt van Januzaj wel gepakt zou hebben", tekende Het Nieuwsblad op uit de mond van de zelfzekere Courtois. "Die keeper was ook te veel bezig met zijn benen in de lucht te gooien", voegde de Chelsea-doelman er nog aan toe.

"Rashford kreeg geen tijd om na te denken"

Zelf had Courtois weinig werk op te knappen. Die ene keer dat hij er moest staan, stond hij er ook wel effectief. Door goed en snel uit te komen belette Courtois Manchester United-speler Marcus Rashford het scoren. "Ik ben op het juiste moment uitgekomen zodat hij niet veel tijd had om na te denken", aldus onze nummer één.

"Door mijn lengte en het feit dat ik me zo groot maak, heb ik hem gedwongen om zo ver naast mij te trappen. Ik raak hem lichtjes, maar zelfs als hij langs mij ging, dan ging hij naast", besluit Courtois.

Poll: Had Courtois dat schot van Januzaj wel gepakt?

TAGS  I  Pickford  I  Rashford  I  Courtois  I  Rode Duivels  I  Engeland

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024