Japan denkt dé zwakke plek van Rode Duivels te kennen: "Hij was niet goed"

Japan denkt dé zwakke plek van Rode Duivels te kennen:
Zaterdag 30 juni 2018 - 10:34   I  

Maandagavond om 20 uur is het zover: dan nemen de Rode Duivels het in de achtste finale van het WK in Rusland op tegen Japan. In België gaat zowat iedereen ervan uit dat Eden Hazard en co de Aziatische horde met sprekend gemak zullen nemen, maar in Japan geloven ze in hun kansen.

Bondscoach Akira Nishino speelde tegen Senegal een gevaarlijk spelletje, maar haalde wel zijn gelijk. "Het was een heel moeilijke beslissing, maar ik koos voor het status-quo”, klonk het na de match. “Toen Makoto Hasebe inviel, zei ik hem dat we de bal moesten rondspelen en absoluut geen gele kaarten meer mochten pakken."

"Ik geef toe dat het een beetje spijtig is dat het zo moest gebeuren, maar dit is het WK en soms gebeuren zulke zaken. Uiteindelijk gingen we door, dus bleek het de juiste beslissing.”

"België heeft ook zwakke schakels"

“Als we aan de rust de nul kunnen houden, hebben we een kans", vertelt voetbaljournalist Fumitaka Saito aan Het Nieuwsblad. Hij meent ook de zwakke plek van de Belgen te kennen. “Lukaku, Hazard en Mertens zijn natuurlijk ongelofelijk sterk. Maar ik vond Carrasco in de wedstrijden tegen Panama en Tunesië tegenvallen. België heeft ook zwakke schakels.”

Poll: Is Carrasco de zwakste schakel bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Japan

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024