Wilmots: "Die 2 worden later nog belangrijke spelers bij de Rode Duivels"

Wilmots:
Zaterdag 30 juni 2018 - 11:00   I  

Roberto Martinez moest in aanloop naar het WK in Rusland enkele moeilijke knopen doorhakken bij de Rode Duivels. Zo liet de Spanjaard onder meer Radja Nainggolan, Christian Benteke, Divock Origi en Jason Denayer uit zijn selectie. Ex-bondscoach Marc Wilmots heeft begrip voor die keuzes, maar wil wel iets kwijt over die laatste twee.

Twee jaar geleden kreeg Wilmots bakken kritiek over zich heen omdat hij Denayer liet spelen tegen Wales, dat de Rode Duivels in de kwartfinales uit het EK knikkerde. Sommigen opperden nadien dat Denayer niet goed genoeg is voor de absolute top en Martinez selecteerde de verdediger zelfs nog nooit.

"Voor mij heeft Denayer wel het niveau"

Toch blijft Wilmots hard geloven in Denayer. “Voor mij heeft hij wel het niveau”, zegt de ex-Rode Duivel in Het Nieuwsblad. “In de kwalificatiewedstrijd tegen Wales was hij de beste man op het veld. Snel, technisch goed, goeie pass. Akkoord, zijn kopspel kan beter.”

Volgens Wilmots zal Denayer het nog ver schoppen in zijn carrière. Net als Divock Origi, zo meent hij. “Jason en Divock hebben misschien niet de beste keuzes gemaakt op clubniveau, maar ze gaan in de toekomst belangrijke spelers worden voor België, daar blijf ik van overtuigd.”

"Iedereen doet alsof er bij Wales elf pipo's op het veld stonden"

“En we gaan de nederlaag tegen Wales niet in de schoenen schuiven van Denayer, toch? Echt waar, ik lach me dood: iedereen doet alsof daar elf pipo's op het veld stonden. Wales had de laatste twee jaar één van de sterkste ploegen in de wereld. Dat is een ploeg waarvan je kan verliezen.”

Poll: Denk jij dat Denayer en Origi belangrijk gaan worden bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Wilmots  I  Denayer  I  Origi  I  Rode Duivels

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024