Ex-trainer onthult waarom Ronaldo zó achter de bal staat bij vrijschoppen

Ex-trainer onthult waarom Ronaldo zó achter de bal staat bij vrijschoppen
Zaterdag 30 juni 2018 - 17:40   I  

Je hebt je doorheen de jaren wellicht al eens afgevraagd waarom Cristiano Ronaldo bij vrije trappen nu eigenlijk doet wat hij doet. De Portugees plaatst steevast zijn voeten ver uit elkaar, zet vervolgens enkele stappen achteruit en ademt tot slot ook nog eens goed in en uit. Maar waarom doet CR7 dat nu precies?

Mike Phelan, gewezen assistent-trainer van Manchester United, heeft nu onthuld waarom Ronaldo nu eigenlijk op die manier achter de bal gaat staan bij vrijschoppen. “Voor Ronaldo dat deed legden spelers de bal gewoon neer om vervolgens te trappen. Met zijn actie bracht hij een andere dynamiek in die vrijschoppen”, klinkt het bij The Daily Mail.

“Cristiano legt de bal neer en zijn concentratie is vanaf dat moment ontzettend hoog. Hij zet altijd hetzelfde aantal passen achteruit. Dat doet hij omdat zijn voet op de perfecte plaats zou uitkomen op het moment dat hij de bal raakt.”

“All eyes on me: deze gaat binnen”

Phelan weet ook waarom hij de vedette van Real Madrid en de Portugese nationale ploeg soms zijn dijen laat zien vlak voor een vrijschop. “Als Ronaldo dat doet dan is dat om te zeggen ‘All eyes on me: deze gaat binnen.’ Het heeft ook te maken met marketing”, merkt Phelan op. “De hele wereld kijkt naar hem op zulke momenten.”

Zo, nu weten we dus dat Cristiano Ronaldo zijn vrije trappen op deze manier neemt om er een typisch handelsmerk van te maken waarmee hij geassioceerd kan worden. Een vrije trap commercialiseren… Je moet het kunnen!

Poll: Is Ronaldo de beste speler ter wereld?

TAGS  I  Ronaldo  I  Real Madrid  I  Portugal

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024