Na Messi neemt ook Ronaldo afscheid van WK

Zaterdag 30 juni 2018 - 21:50   I   door Redactie

Europees kampioen Portugal is uitgeschakeld. Na Lionel Messi is ook het avontuur van Cristiano Ronaldo op het WK voorbij. Uruguay versloeg de Portugezen met 2-1. Edinson Cavani scoorde beide doelpunten voor de Uruguayanen.

Uruguay kwam in de eerste helft op voorsprong dankzij Edinson Cavani. De spits van PSG opende de score met een rake kopbal al na zeven minuten. De voorzet kwam van zijn spitsbroeder Luis Suarez.

Nadien trok Uruguay een muur op en die wist Portugal voor de rust alvast niet open te breken. In de tweede helft lukte dat wel - niet toevallig op een stilstaande fase. Pepe knikte het leer staalhard binnen.

Portugal leek door te drukken, maar botste opnieuw op Cavani. Met een héérlijke trap bracht hij Uruguay opnieuw op voorsprong. In een prangende slotfase hield Uruguay stand. Cavani moest wel nog naar de kant met een blessure.

Poll: Jammer dat Ronaldo niet meer op het WK is?