Rode Duivels gewaarschuwd voor Japan: "Ze kwamen er niet aan te pas"

Rode Duivels gewaarschuwd voor Japan:
Zondag 01 juli 2018 - 07:49   I   door Redactie

Stef Wijnants waarschuwt voor overdreven optimisme bij de Rode Duivels. Japan wordt geen hapklare brok, zo waarschuwt de commentator op Sporza.

"Er is sinds april een hele omwenteling gebeurd. De technisch directeur, Akira Nishino, is nu bondscoach. Zijn voorganger, de Bosniër Vahid Halilhodzic, had met iedereen ruzie, ook met de spelers. In november liet hij de sterren Kagawa, Honda en Okazaki thuis voor de wedstrijden tegen Brazilië en België. Dat zorgde voor veel commotie in Japan en dat heeft hij niet meer kunnen rechttrekken", vertelt Wijnants aan Sporza.

"Japan speelt nu in een soort van 4-2-3-1, voordien een 4-1-4-1. Je moet niet zeggen dat het sukkelaars zijn. Ik heb donderdag iets te veel gehoord dat we alleen maar bezig zijn met Brazilië, want Japan heeft toch ervaren spelers. Met onder meer Yoshida en Nagatoma hebben ze stevige verdedigers. Op het middenveld loopt Hasebe, die al 11 jaar in de Bundesliga speelt. Die jongens kunnen adelbrieven voorleggen. En op links steekt er iemand bovenuit: Inui. Daar zal Meunier zijn handen vol mee hebben."

Colombia

"In hun eerste match speelden ze 87 minuten met een man meer tegen Colombia", gaat Wijnants verder. "Iedereen zei: Colombia had normaal nooit verloren. Maar dat weet ik zo niet. Japan heeft na de pauze heel geduldig gespeeld en Colombia kwam er niet aan te pas. In principe mag Japan geen obstakel zijn. Maar in de 1/8e finales op het vorige WK had Duitsland toch verlengingen nodig tegen Algerije, Argentinië tegen Zwitserland en België tegen de VS. Dat waren ook favorieten die het makkelijk naar hun hand hadden moeten zetten. Ik denk niet dat het dus zomaar op een presenteerblaadje zal liggen."

Poll: Onderschatten we Japan met z'n allen?

TAGS  I  Japan  I  Rode Duivels  I  Wijnants

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024