Mist Edinson Cavani de kwartfinale tegen Frankrijk?

Mist Edinson Cavani de kwartfinale tegen Frankrijk?
Zondag 01 juli 2018 - 12:18   I  

Met twee doelpunten werd Edinson Cavani de man van de wedstrijd tegen Portugal. Hij kegelde bijna eigenhandig Portugal uit het tornooi en zo mogen de Uruguayanen zich klaar maken voor de kwartfinale tegen Frankrijk.

Een heel moeilijke opdracht, want Frankrijk schakelde gisteren nog op knappe wijze Argentinië uit. De Fransen bewezen ook dat het gevaar van overal kan komen. Verdediger die scoren, Mbappé die zijn duivels kan ontbinden, Griezmann die ondanks een mindere wedstrijd toch beslissend kan zijn en Giroud die altijd op de loer ligt.

Uruguay moet het eerder hebben van die sterke organisatie en moet dan hopen dat Luis Suarez of Edinson Cavani voorin het verschil maken. Gisteren deed de speler van PSG dat, maar een kwartier voor tijd moest de Uruguayaan het veld verlaten met een blessure.

"We zijn bezorgd"

Het is nu de vraag of Cavani fit zal geraken voor de wedstrijd tegen de Fransen. Hij wil er alvast alles aan doen. "Ik kreeg plots pijn. Ik voelde een steek tijdens een actie en kon niet meer verder voetballen. Ik hoop dat we in de volgende wedstrijd met dezelfde ploeg op het veld kunnen staan", vertelde Cavani volgens RTBF.

Ook kopzorgen voor bondscoach Oscar Tabarez, al predikt die voorlopig nog rust. "We zijn uiteraard bezorgd, maar voorlopig kan ik nog niets zeggen hoe ernstig de blessure net is." Bang afwachten voor Tabarez en de hele Uruguayaanse natie dus. 

Poll: Maakt Uruguay ook zonder Cavani kans tegen Frankrijk?

TAGS  I  WK  I  Uruguay  I  Cavani  I  Frankrijk

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024