Maradona zet Messi uit de wind: "Dan bedriegen we onszelf"

Maradona zet Messi uit de wind:
Zondag 01 juli 2018 - 13:15   I  

Cristiano Ronaldo en Lionel Messi verlaten de wereldbeker. De twee grootste namen uit het hedendaagse voetbal zullen dus niet meer te zien zijn in Rusland. Nu Argentinië vertrekt, zien we ook Diego Maradona niet meer in de tribunes.

Hij durfde tijdens het WK wel eens met een hoofdrol te gaan lopen, maar na de uitschakeling van zijn land reageerde Maradona een pak nuchterder. Hij analyseerde de uitschakeling en kwam tot de conclusie dat er voorin gewoon een probleem is. Dit Argentinië weet niet hoe het moet aanvallen.

"We weten niet hoe we moeten aanvallen en we weten niet wat we moeten doen als we de bal hebben", zegt Maradona volgens Sporza. "We zagen het al in de voorbereiding als Messi, Pavon en Di Maria in de spits stonden. Die weten niet hoe ze druk moeten zetten op een defensie. Ze kunnen iets creëren, maar het zijn geen spitsen."

En wat met Messi?

Messi zelf treft geen schuld volgens Maradona. "Hij stond op een eiland, ver van het strafschopgebied. Als we denken dat hij én het spel kan maken én de assist kan geven én de goals kan maken, dan bedriegen we onszelf. Hij kan het niet in zijn eentje."

Poll: Treft Messi schuld?

TAGS  I  Maradona  I  Messi  I  Argeninië  I  WK

donderdag 30 maart 2023

woensdag 29 maart 2023

dinsdag 28 maart 2023