Ook favoriet Spanje sneuvelt op WK

Ook favoriet Spanje sneuvelt op WK
Zondag 01 juli 2018 - 18:40   I   door Redactie

Gastland Rusland heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het WK. Spanje, één van de grote favorieten, werd uitgeschakeld na strafschoppen. Na Duitsland en Argentinië ligt er dus opnieuw een grote favoriet uit.

Spanje begon als grote favoriet aan de wedstrijd en klom ook al snel op voorsprong. Igansevich had alleen oog voor Sergio Ramos en scoorde zo een ongelukkige owngoal. Nadien vierde Ramos het doelpunt alsof hij zelf had gescoord.

Rusland zette weinig druk naar voren, ondanks de achterstand. In plaats van door te gaan op het elan van de voorsprong, begon Spanje veel te traag te spelen. Dat leverde hen het deksel op de neus op. Na hands van Piqué ging de bal op de stip. Artem Dzyuba zette de penalty om.

De tweede helft was niet leuk om zien. Spanje kreeg de bal, maar deed er veel te weinig mee. In de verlengingen werden de Spanjaarden wel gevaarlijker, terwijl Rusland een witte muur optrok. Ze slaagden erin om strafschoppen uit de brand te slepen. Koke miste voor Spanje de derde strafschop en Aspas de vijfde, waardoor Rusland de serie won.

Poll: Ben jij verrast?

TAGS  I  Spanje  I  Rusland

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024