Peter Vandenbempt: "Daarmee kan Japan het België erg moeilijk maken"

Peter Vandenbempt:
Maandag 02 juli 2018 - 11:30   I  

Vanavond zullen alle Belgische ogen gericht zijn op België-Japan. Niemand houdt eigenlijk rekening met een uitschakeling, maar na de voorbije dagen is het vrijwel onmogelijk geworden om niet zenuwachtig te zijn. Spanje ging onderuit tegen Rusland en ook Kroatië had het bijzonder moeilijk tegen Denemarken.

Maar op papier mogen de Japanners geen probleem vormen. Al weet Vandenbempt wel waar het gevaar vanavond zal schuilen. "Maar ze koppelen wel Japanse discipline aan overgave, energie, techniek en ook wel goeie organisatie. Het is een zeer mobiel elftal waarmee de Belgische verdediging misschien wel eens problemen zou kunnen hebben", aldus Vandenbempt via Sporza.

Al ziet Vandenbempt toch vooral veel voetballers in het Japanse kamp die eigenlijk al over hun hoogtepunt heen zijn. "De allerbeste spelers zijn misschien toch al wat over hun hoogtepunt heen. Honda kan geen hele wedstrijd meer spelen. Doelman Kawashima kennen we ook. Die kan een mindere dag hebben, zoals hij er op dit WK al een paar gehad heeft. Maar hij kan ook geweldig zijn en dan heeft België wel een probleem."

Poll: Zal de Belgische verdediging het moeilijk krijgen vanavond?

TAGS  I  Japan  I  Rode Duivels  I  WK

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024