De Mos weet het probleem van Spanje: "Andere ploegen hebben dat wél"

De Mos weet het probleem van Spanje:
Maandag 02 juli 2018 - 14:30   I  

Aad de Mos zag hoe Spanje eruit werd gekegeld door Rusland. Voor iedereen een gigantische verrassing, maar eigenlijk zag de Nederlander de uitschakeling wel aankomen.

Het grootste mankement van Spanje is gebrek aan kwaliteit voorin. Volgens De Mos is Diego Costa gewoon niet goed genoeg.  “Het tiki-takavoetbal is niet van Spanje, maar van Barcelona en van Real Madrid”, aldus de Nederlander in Het Nieuwsblad. “Omdat die ploegen wel een eindstation hebben. Niet alleen Messi en Ronaldo, maar ook Suarez, Bale, Benzema… En dat heeft dit Spanje niet meer. Vroeger hadden ze Villa en Torres, maar tegen Rusland bleek nog maar eens dat er in de spits niemand meer loopt die kan dienen als aanspeelpunt. Diego Costa en Aspas hebben gewoon te weinig kwaliteit en Rodrigo heeft te weinig ervaring. Dát is hun probleem.”

Hij vindt het ook niet zo erg dat Spanje eruit ligt. Hij geniet van dit WK, met alle verrassingen. "Dat is juist goed, het houdt iedereen wakker. Ik geniet van elke seconde van dit WK. Het is nu uitkijken naar Neymar, Mbappé… Zij moeten nu tonen dat ze de grote jongens zijn. We gaan toch niet treuren om een land dat niet kon winnen van Marokko en Rusland?”

Poll: Heeft Diego Costa te weinig kwaliteiten?

TAGS  I  De Mos  I  Spanje  I  WK

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024