"Als het tot strafschoppen komt, dan trappen deze 5 Rode Duivels"

Maandag 02 juli 2018 - 18:00   I  

De Rode Duivels nemen het vanavond in de achtste finale op het WK op tegen Japan. Geen Belg die eraan twijfelt dat de troepen van Roberto Martinez zich gaan kwalificeren voor de volgende ronde, maar wat als het straks tot verlengingen of strafschoppen komt?

Volgens analist Eddy Snelders moeten we ons dan nog steeds geen zorgen maken. Hij ziet meteen enkele Rode Duivels die koelbloedig genoeg zijn om in moeilijke omstandigheden een elfmeter om te zetten.

"Dan zoek ik naar jongens die hun verantwoordelijkheid durven te nemen: Hazard, Witsel, Vertonghen, De Bruyne en Lukaku. Misschien niet in die volgorde, maar ik denk dat zij in aanmerking komen", zegt Snelders bij Sporza.

"Dat ik hem boven Mertens zet?"

Mocht er één van die vijf twijfelen, dan schuift Snelders een ietwat verrassende vervanger naar voor. "Als er eentje bibbert, dan opteer ik voor Alderweireld. Dat ik hem boven Mertens zet? Toby staat rechtop in moeilijke omstandigheden."

Poll: Zou jij ook voor deze vijf spelers kiezen bij strafschoppen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Japan  I  Hazard  I  Witsel  I  Vertonghen  I  De Bruyne  I  Lukaku  I  Mertens  I  Alderweireld  I  Snelders

zondag 14 juli 2024

zaterdag 13 juli 2024

vrijdag 12 juli 2024

donderdag 11 juli 2024