Buitenlandse pers: "Historisch, dit België is tot iets groots in staat"

Buitenlandse pers:
Maandag 02 juli 2018 - 22:33   I   door Redactie

De Rode Duivels hebben zich ternauwernood kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het WK. De Belgen klopten Japan met 3-2. De buitenlandse pers heeft er heel wat over te schrijven.

BBC: "De Belgische gouden generatie leverde een teleurstellende prestatie en Martinez gooide Fellaini en Chadli erin. Het keerde na de kopbal van Vertonghen, waardoor de Belgen opnieuw in de wedstrijd kwamen."

De Telegraaf kopt "Historisch prestate". "De Rode Duivels maakten tegen Japan een 0-2 achterstand in de achtste finales van de mondiale voetbalstrijd goed: 3-2. West-Duitsland was in 1970 het laatste land dat in de knock-outfase dergelijke schade repareerde. In de kwartfinales wacht België een kraker van formaat. Vijfvoudig wereldkampioen Brazilië is dan de opponent. De twee landen treffen elkaar op 6 juli in Kazan."

Marca: "Het was een historische comeback van de Belgen. Japan verdiende beter. België was het noorden kwijt. Chadli zorgde op het einde nog voor een monumentaal doelpunt. Dit België is tot iets groots in staat op dit WK."

L'Equipe heeft het over een "mirakel". "België zorgde voor een geweldige comeback tegen Japan en pakte een ticket voor de kwartfinales. De Belgen stonden heel dicht bij een vreselijke ontgoocheling."

Poll: Vond jij het ook historisch?

TAGS  I  Rode Duivels

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024