De Mos haalt uit naar Kompany: "Voortdurend verkeerd"

De Mos haalt uit naar Kompany:
Maandag 02 juli 2018 - 23:08   I   door Redactie

De Rode Duivels hebben Aad De Mos niet kunnen overtuigen. België won nipt van Japan met 3-2 nadat het 0-2 achter was gekomen.

"Ze zijn ontnsapt aan de uitschakeling", zegt de Mos aan Voetbal International. "Ze zullen een heleboel moeten herstellen willen ze tegen Brazilië kans maken. Het zag er niet naar uit dat ze nog terug zouden komen na de 0-2. Kompany was geen versterking in vergelijking met Boyata. Hij ging voortdurend verkeerde ballen inspelen. Een gelukkig doelpunt van Jan Vertonghen bracht de ommekeer."

Achteraan ging Vertonghen in de fout bij de 0-1. "Het gebeurt zo regelmatig. Dat heb je met een driemansverdediging. In de rug van Vertonghen en Alderweireld ligt veel ruimte. Meunier is ook geen echte rechtsachter. Carrasco kan het ook niet belopen en dan krjig je problemen", aldus De Mos.

"De Belgen kunnen beter maar aanvallen met zo'n zwakke verdediging. Maar dat kan niet in alle wedstrijden. Wellicht putten ze hier wel veel vertrouwen uit en krijgen ze hier een boost van tegen Brazilië. Ik zou gewoon 4-3-3 spelen. Zet er een middenvelder bij, Fellaini bijvoorbeeld. Hij is bruikbaar, dat heeft hij laten zien."

Poll: Heeft De Mos gelijk?

TAGS  I  De Mos  I  Rode Duivels  I  Kompany

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024