Vandenbempt: "Kompany kan dat gewoon niet verstoppen"

Vandenbempt:
Dinsdag 03 juli 2018 - 12:09   I  

De Rode Duivels plaatsten kropen maandagavond tegen Japan door het oog van de naald. Een 0-2-achterstand werd in de slotfase omgezet in een 3-2-overwinning en zo wisten de Belgen zich te plaatsen voor de kwartfinales. Nu wacht Brazilië, en dat zal sowieso andere koek zijn. Peter Vandenbempt maakt zich zorgen over de Rode Duivels en over Kompany in het bijzonder.

"De pijnpunten waren legio", stelt Vandenbempt bij Sporza. "Er was geen scherpte in het begin van de wedstrijd. Dat is vreemd als je in de 1/8e finales van de Wereldbeker staat. Ik vond het defensieve werk in zijn globaliteit bepaald verontrustend. Vincent Kompany kon, wat mij betreft, toch niet verstoppen dat hij heel lang niet heeft gevoetbald. Hij was de ene keer onzeker en schuchter in zijn tussenkomsten en dan weer te hevig de andere keer."

Niet alleen Kompany, maar ook andere spelers stelden Vandenbempt teleur. "Er waren ook individuele fouten zoals bij Jan Vertonghen. De pijnpunten, waar specialisten twee jaar lang op gehamerd hebben met die drie verdedigers en de enkele flanken, hebben de Japanners herhaaldelijk blootgelegd."

"Het middenveld werd overlopen"

"We hebben altijd gezegd dat het systeem van Martinez problemen kan opleveren tegen een sterkere tegenstander. Wel, het heeft nu al problemen opgeleverd tegen toch niet de sterkste ploeg op het WK."

"Ik vond ook enkele individuele prestaties beneden de norm. Jongens die op dit moment eigenlijk het allerbeste zouden moeten tonen, gaven niet thuis en haalden hun niveau niet. Het middenveld werd overlopen en de Japanners hadden er een man meer. Er moet dus toch heel wat gepraat en bijgestuurd worden met het oog op de wedstrijd tegen Brazilië", besluit de commentator.

Poll: Moet Kompany ook tegen Brazilië in de ploeg staan?

TAGS  I  Kompany  I  Vandenbempt  I  Rode Duivels  I  Japan  I  Brazilië

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024