Eddy Snelders: "Martinez wisselt Mertens voor hem tegen Brazilië"

Eddy Snelders:
Dinsdag 03 juli 2018 - 18:55   I  

De Rode Duivels kwamen gisteren met de schrik vrij, al overheerste na de wedstrijd vooral de euforie van de laatste treffer. Doelpuntenmakers waren gisteren Jan Vertonghen en de invallers Marouane Fellaini en Nacer Chadli.

Die twee deden de wedstrijd kantelen en dat zag ook Eddy Snelders. Volgens hem zou Roberto Martinez het overwegen om Nacer Chadli tegen Brazilië van bij de aftrap te brengen. Yannick Carrasco zal tegen Brazilië misschien iets te veel verdedigend werk moeten doen.

"Hij teert al twee jaar op zijn 3-4-3, maar kun je dat systeem wel handhaven tegen sterke ploegen? Ik denk dat hij dat wel zal doen, maar dat hij intern zal verschuiven. Met Chadli kan hij op links iemand zetten die fysiek sterker is dan Carrasco. Dat zal hij overwegen", aldus Snelders via Sporza.

Mertens eruit, Fellaini erin

Snelders denkt ook dat hij op het middenveld wat meer zekerheid zal willen inbouwen. "En het middenveld met Witsel en De Bruyne werkt tegen een mindere tegenstander, maar met z'n tweeën was het moeilijk tegen een overmacht van Japan. Ik denk dat hij daarom Fellaini in de ploeg zal zetten, misschien ten koste van een aanvallend ingestelde speler, in dit geval Mertens. Je versterkt je middenveld dan met een driehoek."

Poll: Zou dit een goede ingreep zijn?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Mertens  I  Fellaini  I  Chadli  I  Carrasco  I  Snelders

zondag 10 december 2023

zaterdag 9 december 2023

vrijdag 8 december 2023

donderdag 7 december 2023