Vandenbempt ziet één groot voordeel voor Rode Duivels tegen Brazilië

Vandenbempt ziet één groot voordeel voor Rode Duivels tegen Brazilië
Dinsdag 03 juli 2018 - 23:21   I  

Vrijdagavond kijken de Rode Duivels het grote Brazilië in de ogen. Zestien jaar nadat de Belgen er op het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea in de achtste finales uitgingen tegen 'De Goddelijke Kanaries' krijgen ze een nieuwe kans om de Zuid-Amerikanen uit te schakelen. Het wordt een zware dobber, maar commentator Peter Vandenbempt ziet één groot voordeel voor onze nationale ploeg.

"Ik denk dat het een voordeel is dat de Belgen geen favoriet zijn tegen Brazilië", vertelt Vandenbempt bij Sporza. "Het is voor het eerst in een eeuwigheid dat België een keer niet begint aan een wedstrijd en die eigenlijk moet winnen. Dat is de status die de Rode Duivels ondertussen hebben als nummer 3 op de FIFA-ranking."

"Brazilië wordt beter en beter op het WK. Na de rust was het heel erg sterk tegen Mexico. België heeft niets te verliezen, maar het is wel de wedstrijd waar deze generatie 8 jaar lang naartoe gewerkt heeft. Dit is het moment om te schitteren."  

"Je moet Brazilië tot aan het gaatje durven te duwen"

Als de Brazilianen onze nationale ploeg uit het toernooi knikkeren, is dat volgens Vandenbempt ergens wel normaal. "Eruit gaan tegen Brazilië is geen oneer en dan is het WK niet mislukt, maar je moet er wel een echte wedstrijd van maken en Brazilië tot aan het gaatje durven te duwen. Dan mogen we misschien met opgeheven hoofd naar huis ofwel zijn ze plots de grote titelfavoriet."

"Je mag optimitisch zijn, maar gisteren heeft toch wat twijfel gezaaid wat het defensieve werk betreft. Gerust kan je er niet in zijn, maar België heeft zeker tegen elke tegenstander, ook tegen Brazilië, een kans", besluit de radiocommentator.

Poll: Zijn de Rode Duivels net zo goed als Brazilië?

TAGS  I  Vandenbempt  I  Brazilië  I  Rode Duivels

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024