'Kleine' Pickford dient Courtois van antwoord: "Het boeit me niet!"

'Kleine' Pickford dient Courtois van antwoord:
Woensdag 04 juli 2018 - 08:00   I  

Engeland plaatste zich dinsdagavond na een bloedstollende wedstrijd tegen Colombia voor de kwartfinales op het WK in Rusland. De Engelsen hadden strafschoppen nodig om de kwalificatie af te dwingen en gelukkig konden ze rekenen op een sterke Jordan Pickford.

De Everton-doelman stopte een cruciaal moment de elfmeter van Carlos Bacca en meteen daarna besliste Eric Dier het pleit. Kort na het laatste fluitsignaal galmde de adrenaline nog steeds door het lijf van Pickford, die in een interview voor de camera van de gelegenheid gebruik maakte om Thibaut Courtois de mond te snoeren.

Na het doelpunt van Adnan Januzaj tegen de Engelsen had Courtois gespot met Pickford. "Die keeper van Engeland is tien centimeter kleiner dan mij. Ik denk dat ik het doelpunt van Januzaj wel gepakt zou hebben", tekende Het Nieuwsblad toen op uit de mond van een zelfzekere Courtois. "Die keeper was ook te veel bezig met zijn benen in de lucht te gooien."

"Het boeit me niet"

Na de penaltyreeks diende Pickford zijn Belgische collega van antwoord. “Ik beschik over kracht en behendigheid. Het boeit me niet dat ik niet de grootste keeper ben, want het gaat om het moment en het maken van een redding. Dat heb ik gedaan. Het belangrijkste was positie kiezen en mijn hand tegen de bal krijgen. Ik heb mijn huiswerk gemaakt.”

Poll: Wie is de beste doelman?

TAGS  I  Pickford  I  Courtois  I  Rode Duivels  I  Engeland  I  Colombia

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024